Up close and very personal


ADVARSEL!

Inden du – kære læser – går i gang med denne klumme vil jeg advare om indholdet.  Dagens Klumme handler om min mest intime del – mit underliv.

Har du endnu din første gynækologiske undersøgelse til gode, bør du næppe læse videre. Er du mand, ja så har du hermed muligheden for, at erfare hvad en gynækologisk undersøgelse er, men altså på eget ansvar! Til mine medsøstre – ja I vil sikkert kunne nikke genkendende til mangt og meget og forhåbentlig få en befriende latter. For skal vi være ærlig, så er der sjældent noget at grine af ved disse undersøgelser.  

Here goes………

Jeg har haft uregelmæssige blødninger det sidste halve års tid og havde spurgt min egen læge om det mon kan skyldes, at jeg var ved at gå i overgangsalderen. Hun mente, jeg skulle henvises til en gynækolog. Så det blev jeg.

“Aldrig i livet” udbrød jeg, da jeg læste at jeg skulle til en mandlig gynækolog. Min kæreste mente nu, jeg skulle se det som et led i min uddannelse….æv det kunne der jo være noget om, så min blufærdighed måtte stå sin prøve…

Gynækologen viste sig at være en yderst sympatisk mand med de mest rare og tillidsvækkende brune øjne. Det var måske ikke så slemt. Vi snakkede lidt frem og tilbage og tiden for at smide tøjet nærmede sig…

Gynækologen,, som jeg vil lade være anonym, forklarede alt hvad han gjorde og viste mig udstyret han brugte.

Han startede med at forklare mig, at han vil scanne min livmoder og mine æggestokke indefra. Han viste mig en lang hvid tingeste, der mest af alt mindede om en dildo. Da han indføret scanneren mærkede jeg, at jeg revnede i mellemkødet og det sagde jeg til ham: “Det kigger jeg lige på efter scanningen” svarede han.

Scanningen af livmoderen var harmløs, men da han scannede æggestokkene, løb tårene uhæmmet ud af mine øjnkrog. Av for den da osse! Gynækologen viste mig på monitoren, at der var en masse muskelknuder i både livmoderen og æggestokkene. Pludselig så jeg at der stod “polyp” ud for et eller andet mørkt på skærmen. “Øh sådan en polyp er da godartet ikk?” kom det lidt forsigtigt fra mig. “Jo for det meste!” svarede gynækologen. Han ville dog lige fortage en skyldning af æggestokkene.

“Jeg har hørt om tarmskyl, men ligegodt aldrig om æggestokkeskyl” jokede jeg. Det var så det eneste humoristiske ved det, kan jeg skrive og fortælle. Nøj det gjorde nas! Gynækologen var så nødt til at fortage en biopsi. “Jeg bedøver dig lige” sagde han, alt imens han viste mig en kæmpe lang nål….Fy for pokker! Jeg skyndte mig at fortælle ham, at nu måtte han gerne stoppe med at vise og fortælle, da jeg har nåleforbi. Sveden haglede af mig, mine håndflader var klamme og jeg hyperventilerede.

Han bedøvede mig og skar en luns kød ud, som jeg selvfølgelig nærstuderede bagefter…Ret klamt faktisk!

Gynækologen kunne se, at jeg rigtig nok var revnet i mellemkødet og ville lige rense det i eddike. “Det sviger nok lidt” sagde ham. LIDT! Det er da en modificering der vil noget. Det brændte som ind i h……. og jeg baskede løs med hænderne, imens tårene nu piskede ud af øjnene på mig. Han gav mig en klud til øjnene og spurgte forsigtigt, om han skulle puste. Væk var al værdighed, så jeg svarede “Ja tak”. Han pustede på liv og løs, alt imens han udbød: “Jeg føler mig altså lidt dum, det her har jeg ligegodt aldrig gjort før!”. Jeg svarede, at det da det mindste han kunne gøre for mig, efter hans behandling af mig. Vi kom begge til at grine for hele situationen var altså komisk. Men det hjalp at han pustede……Hmm fik jeg der mit livs første “blowjob”?

Da den brændende fornemmelse havde fortaget sig sagde han, at han lige ville indføre “noget” og det ville jeg nok kunne mærke. Jeg hæftede mig ikke ved, at han sagde “noget”, førend jeg mærkede et jag af smerte. I refleks og i smerte røg jeg op ad i lejet. Jeg skyndte mig at undskylde, imens jeg baksede rumpetten ned på plads, og forklarede at det føltes som fik jeg en nål stukket langt op i kroppen. “Øh jeg siger ingenting, for det må jeg jo ikke” svarede han med et skævt smil. Jeg indså, at det der “noget” var en nål og han var i gang med at bedøve mig igen. Jeg kunne mærke stålet gennembore mit mellemkød, hver gang han stak.

Han nuppede en lillebitte luns kød mere….”Nu brænder jeg dig, men det kan du ikke mærke fordi du er bedøvet!”. Først brugte han vand, for derefter at sætte ild til mig. Syntes måske rækkefølgen burde være omvendt! . Han havde nu ret, jeg mærkede ingenting.

Da undersøgelsen var overstået, sagde jeg pænt farvel.  Jeg kunne ikke nære mig for at sige: “Fornøjelsen var afgjort på din side!” Hvortil gynækologen svarede, at smertemæssigt havde det helt sikkert ikke været en behagelig konsultation, men vi havde afgjort hygget os undervejs. Det måtte jeg da medgive ham. Trods den noget smertefulde behandling, havde jeg aldrig grint så meget under en gynækologisk undersøgelse!

Skriv et svar